Yhtye - Finngips

Viulisti Eeva Oksalan ja harmonikkataiteilija Sami Varvion perustama Finngips (entinen Varvio-Oksala-yhtye) on jo vuosikymmenen ajan esiintynyt aktiivisesti eri puolilla Suomea konserteissa ja monenlaisissa yksityis- sekä yritystilaisuuksissa. Finngips on kansanmusiikkivaikutteiseen virtuoosimusiikkiin ja mustalaismusiikkiin erikoistunut yhtye. Tilaisuuksista riippuen ohjelmistoon sisältyy myös suomalaista ja argentiinalaista tangoa sekä elokuva- ja viihdemusiikkia.

Finngips on tullut tunnetuksi mukaansatempaavista ja sähköisistä esiintymisistään, joissa vauhti ja vaaralliset tilanteet seuraavat toisiaan. Omaperäiset sovitukset, improvisaatiotaito ja muusikoiden luontainen temperamentti täydentävät kokonaisuutta, joka yllättää sekä haastaa kuulijat vuorovaikutukselliseen elämykseen.

Finngips on konsertoinut viime vuosina Suomen lisäksi mm. Ruotsissa ja Saksassa (15 konsertin kiertue keväällä 2013). Yhtye on esiintynyt myös mm. Nokian kesäteatterin Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen -näytelmässä, Kumpulan Nuorisoseurantalolla, Tampere-talossa, Maailmantango-festivaalilla, Kangasalan salonkimusiikkijuhlilla, Kulttuuritalo Telakalla,  Pirkanmaan musiikkiopistolla ja Teatterikahvila Kivessä. Vuosina 2007-2010 Finngips vastasi musiikista Aamulehden Kasvokkain-kiertueella.  

Finngipsin esikoislevy julkaistiin 17.9.2010.

UUSI LEVY: Finngips, Sami Varvion teatterisävellyksiä julkaistiin kesällä 2015

Tiedustelut sähköpostitse tai lomakkeella.

Finngipsin jäsenet:

  • Eeva Oksala, viulu
  • Sami Varvio, harmonikka
  • Tuomas Lehto, kitara
  • Tuomo Kinnunen, kontrabasso

Sivut päivitetty 26.4.2016

eeva oksala

Eeva Oksala

sami varvio

Sami Varvio

finngips cd

Finngips CD

finngips youtube