MUSIIKKI

Itäeurooppalaiseen romanimusiikkiin ja kansanmusiikkivaikutteiseen virtuoosimusiikkiin erikoistunut yhtye soittaa omien sävellystensä lisäksi itäeurooppalaista kansanmusiikkia. Finngips on monipuolinen ja näyttävä yhtye, joka soittaa ilolla ja taidolla. Jokainen esiintyminen suunnitellaan ja toteutetaan tilaajan toiveiden mukaisesti.

Two guitars

Eeva Oksala, viulu, Sami Varvio, harmonikka, Tuomas Lehto, kitara ja Tuomo Kinnunen, kontrabasso

syksy

Eeva Oksala (viulu) säv. Sami Varvio

Arctic Wind

Eeva Oksala, viulu, Sami Varvio, harmonikka

Esimerkkejä ohjelmistosta:

Virtuoosinumeroita:

V.Monti: Csárdás ja Whistle hora, Kaksi kitaraa (trad.), J.Brahms: Unkarilaiset tanssit nro 4 ja 5, G.Dinicu: Leivo (The Lark) ja Hora martisorului, Mustat silmät (trad.), Dobra dobra (trad.)

Sami Varvion sävellyksiä:

Aava taivas, Mustalaisleiri-teema, Joki ja Kasakka

Muuta: 

A.Piazzolla: Oblivion, J.Gaden: Mustasukkaisuutta-tango, J.Williams: Teema elokuvasta Schindlerin lista, N.Rota: Kummisetä-teema ja valssi

Eläinimprovisaationumerot

”Musiikki vaivutti kuulijansa kauniiseen haavemaailmahorrokseen, kunnes herätys tuli jälleen miltei väkivaltaisesti riuhtaisten, nopeasti jättämättä kieltäytymisen varaa. Eeva Oksalan kiihdyttäessä tempoa ei auttanut muiden soittajien kuin vain laittaa sormet juoksemaan vielä vikkelämmin. Kitara, harmonikka ja kontrabasso laittoivat viulun äärilaidoille saakka ja Eeva Oksala venyi soitoillaan äärettömiin asti.”

Irene Riihimäki
Sydän-Hämeen lehti

”Jukka Salmelan ohjaaman esityksen kohokohta on Eeva Oksalan tunteikas viulu, joka saa vilunväreet kulkemaan yleisön selkäpiissä.”

”…musiikki Sami Varvion taitavalla sovituksella maustettuna hurmaa. Illan yllättäjä on kuitenkin Eeva Oksala, jonka ranskalainen viulu itkee ja nauraa mustalaisleirin tulisten tunteiden tulkkina.”

Päivi Kuokkanen
Ylöjärven uutiset

”Konsertin alusta asti saatiin nauttia myös Finngipsin omista sävellyksistä. Niistä ensimmäisenä kuultiin musiikkia Nokian kesäteatterin vuoden 2012 näytelmästä Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen. Kappaleen aikana taivasmatka piirrettiin sävelten avulla ihmisten tajuntoihin. Kaipauksella kyllästetty kappale oli yksi konsertin upeimmista helmistä.”

Irene Riihimäki
Sydän-Hämeen lehti

Tilaa Finngips-levy!

Finngips on julkaissut kaksi levyä: Finngips ja Sami Varvion teatterisävellyksiä

Finngips yhtyeen esikoislevy

Vuonna 2010 julkaistu esikoislevy sisältää kappaleet: Unkarilainen tanssi nro 5, Kaksi kitaraa, Schindlerin lista, Mustat silmät, V.Montin Csardas, Cinema Paradiso ja Leivo.

Osta levy

Sami Varvion teatterisävellyksiä -levy

Vuonna 2015 julkaistulla levyllä kuullaan Sami Varvion kauneimpia teatterisävellyksiä näytelmistä: Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen, Niskavuoren naiset ja Arotuulen laulu.

osta levy