esittely

Finngips on tullut tunnetuksi mukaansatempaavista ja sähköisistä esiintymisistään, joissa vauhti ja vaaralliset tilanteet seuraavat toisiaan. Omaperäiset sovitukset, improvisaatiotaito ja muusikoiden luontainen temperamentti täydentävät kokonaisuutta, joka yllättää sekä haastaa kuulijat vuorovaikutukselliseen elämykseen.

Finngips on esiintynyt satojen yksityis- ja yritystilaisuuksien lisäksi mm. Kangasala-talossa, Tampere-talossa, Nokia-salissa, Kangasalan salonkimusiikissa ja Maailmantango-festivaalilla. Vuosina 2007-2010 yhtye vastasi musiikista Aamulehden Kasvokkain-kiertueella. Kesällä 2012 Finngips nähtiin Nokian kesäteatterin lavalla näytelmässä Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen.

Finngips on konsertoinut viime vuosina Suomen lisäksi mm. Ruotsissa ja Saksassa (15 konsertin kiertue keväällä 2013). Lisäksi yhtye on ollut mukana Konserttikeskuksen koulukonserttitoiminnassa vuodesta 2014 lähtien esityksellä Finngips-virtuoosit vauhdissa. Vuosina 2015-2016 Finngips toteutti Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kehittämiskeskuksen tuella 11 konserttia sisältäneen vuorovaikutusprojektin Kohti uudenlaista esiintyjyyttä. Kesällä 2017 Finngips palaa Nokian kesäteatterin lavalle näytelmässä Kulkurin valssi. Katso näytösajat täältä.

Finngips on julkaissut kaksi levyä: Finngips (2010) ja Sami Varvion teatterisävellyksiä (2015).

Finngipsin perustajajäsenet ovat viulisti Eeva Oksala ja haitaristi Sami Varvio. Finngips esiintyy sekä duona että kvartettina. Kvartetissa soittavat Oksalan ja Varvion lisäksi Tuomas Lehto (kitara) ja Tuomo Kinnunen (kontrabasso).

EEVA OKSALA

Viulu

Oksala viimeistelee tällä hetkellä tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa. Hänen taiteellisen tohtorintyönsä konserttisarjan otsikko on Kansanmusiikkivaikutteinen viulu- ja kamarimusiikki. Kirjallisessa työssään Eeva Oksala pohtii, miksi ja millä tavalla monipuolinen toiminta eri musiikin lajien parissa on vaikuttanut hänen esiintyjyytensä. Oksala on viime vuosina tutkinut, kuinka esiintymisen vuorovaikutuksellista ulottuvuutta voisi korostaa ja kuinka optimaalinen, virittäytynyt tila esiintymisessä saavutetaan.

Eeva Oksala toimii monipuolisesti solistina sekä orkesteri-, kamari- ja teatterimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Oksala on esiintynyt lukuisilla Suomalaisilla ja kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla mm. Helsingin juhlaviikoilla, Round Topin kansainvälisellä musiikkifestivaalilla, Moi Helsinki -tapahtumassa Pekingissä, Crusell-viikoilla, Oulun musiikkijuhlilla ja Jyväskylän kesässä. Eeva Oksala on toiminut Kangasalan salonkimusiikin taiteellisena johtajana vuodesta 2014 lähtien. (Lisätietoa www.eevaoksala.com)

SAMI VARVIO

Harmonikka

Pitkän linjan muusikko-säveltäjä Sami Varvio on jo yli 20 vuotta kestäneen aktiivisen uransa aikana työskennellyt useissa kokoonpanoissa sekä tanssiorkestereissa. Ura tanssiorkesterimuusikkona huipentui kesällä 2007 Voimaorkesterin voitettua tanssiorkesterien Suomen mestaruuden Äkäslompolossa pidetyssä SMORK-kilpailussa.

Sami Varvio on viime vuosina profiloitunut vahvasti teatterisäveltäjänä. Varvio on säveltänyt musiikit Nokian kesäteatterin näytelmiin: Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen (2012), Niskavuoren naiset (2013) ja Arotuulen laulu (2015).

Sami Varvio on valmistunut Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi (2010) ja Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi (2011). Vuodesta 2013 lähtien Varvio on toiminut Pirkan opistossa musiikin suunnittelijaopettajan virassa.